اگر از آن دسته افرادی هستید که کمر درد دارید یا با کمی پیادهروی در قسمت کمر و پا دچار ناراحتی و درد میشوید باید به کفشی که میپوشید توجه ویژهای داشته باشید. بسیاری از دردها در ناحیه پا، ستون فقرات، لگن و کمر ناشی از پوشیدن کفشهای غیر استاندارد است.
استفاده از کفش طبی خوب و استاندارد به میزان قابل توجهی در کاهش درد و رفع مشکل شما موثر خواهد بود. البته استفاده از کفش طبی به همه افرادی که ساعتهای طولانی را بیرون از منزل هستند به منظور پیشگیری از ایجاد کمردرد، پادرد و… توصیه میشود.
برای اینکه بدانید کفش طبی خوب چه ویژگیهایی دارد با ما همراه باشید.
کفش طبی
انواع مختلفی از کفش طبی در بازار وجود دارد. هر کفشی که به نام طبی از آن نام برده میشود قطعا مناسب نیست. شما باید با شناخت ویژگیهای یک کفش طبی استاندارد کفشی را خریداری کنید که پاهایتان در آن احساس راحتی داشته باشند و از آسیب به دیگر قسمتهای بدن جلوگیری کند.
از طرفی کفش باید به گونهای طراحی شده باشد، که مشکلات افرادی که بیماریهای پا دارند را نیز رفع کند.
ویژگیهای کفش طبی خوب و استاندارد
- هنگامی که شما درحال راه رفتن هستید، نیرویی در حدود دو برابر وزن خودتان به پاها منتقل میشود، این نیرو در هنگام دویدن بیشتر هم میشود. یک کفش طبی خوب باید مستحکم باشد تا بتواند در برابر این نیرو خودی نشان دهد و مقاومت کند. در واقع کفش باید از انتقال بخش زیادی از نیرو به پاهای شما جلوگیری کند.
- صافی کف پا یکی از مشکلات رایج افراد است که در دراز مدت سبب کمر درد میشود. کفی کفش باید با قوس کف پا تناسب داشته و سبک، ضخیم و جاذب ضربه (دارای خاصیت الاستیکی) بهخصوص در ناحیه پاشنه هم باشد.
- دقت نمایید که جنس کفی و پاشنه پا خاصیت ضد ضدبه داشته باشد تا از ورود ضربه به پا جلوگیری کند. کفشهایی با جنس ای دی اف در قسمت کفی و پاشنه اصلا توصیه نمیشوند، حتی اگر از آنها به نام کفش طبی نام برده شود.
- در انتخاب سایز کفش دقت نمایید. کفش باید دقیقا سایز پای شما باشد، کفشهای بزرگتر سبب ساییدگی و اختلال در پا میشوند کفشهای کوچکتر نیز با فشار وارده به پا سبب اختلال در خون رسانی و تغییر شکل پا خواهند شد.
- بهتر است رویه کفش طبی از جنس چرم باشد تا هوا در کفش جریان داشته باشد. برخی کفشها از جنسهای ترکیبی ساخته شدهاند، که نسبت به کفشهای چرم قیمت پایین تری دارند ولی هوا را به خوبی انتقال میدهند.
- قسمت جلوی کفش طبی باید طوری باشد که انگشتان پا تحت فشار قرار نگیرند و فضای کافی را داشته باشد. کفشهایی که فضای کمی در قسمت پنجه دارند، سبب بروز بیماریهایی مانند انگشت چکشی، میخچه و هالوکس والگوس را میشوند.
- کفشهایی انتخاب کنید که کفی داخل آنها قابل تعویض باشد، تا بتوانید در مواقع ضرور مانند خراب شدن کفی، ورم پا، لاغری پا و… اقدام به تعویض کفی نمایید. کفیهایی که از عرق کردن پا جلوگیری میکنند، بسیار مناسب هستند زیرا رطوبت در کفش زمینه ساز ابتلا به قارچ است.
- این تصور که کفش بدون پاشنه خوب است کاملا غلط می باشد.کفش بدون پاشنه و کفش با پاشنه بلند هر دو مضر هستند. کفش باید در قسمت پاشنه دارای اندازه استاندارد حدود 1.5 تا 4 سانتیمتر باشد.
- قسمتهایی از کفش که یقه و زبانی نامیده میشوند، باید دارای جنس نرم باشد، تا از فشار به پا جلوگیری کنند. زبانی قسمت زیر بند کفش و یقه بخشی از کفش است که مچ پا را فرا میگیرد.
- اگر داخل یک کفش طبی استاندارد دست بکشید باید قوسهای یکنواخت و نرمی را احساس کنید.
- قسمت پشتی کفش Heel counter ناحیه ای که دقیقا پشت پاشنه پا است، باید سفت و محکم باشد. هنگام خرید با فشار دست به این قسمت از محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
- اگر قصد خرید کفش طبی برای کودکان یا نوجوانان را دارید دقت نمایید که حتما از کفی طبی استفاده کنید. پا در کودکان در حال رشد و شکل گیری است از این رو کفی طبی در رفع و پیشگیری از مشکلات پا بسیار موثر خواهد بود.
سعی کنید همواره برای خرید کفش، استاندارد و کیفیت اولویت اول شما باشد. اگر قرار است مبلغ بیشتری را هزینه کنید حتما این کار را انجام دهید.
آیا شما برای سلامت قلب خودتان صرفه جویی خواهید کرد؟ پا قلب دوم شماست، پس با شناخت ویژگیهای کفش طبی خوب هنگام خرید انتخاب درستی داشته باشید تا از قلب دوم خود محافظت کنید.